PRATITE SVOJU POŠILJKU
KONTAKTPON-PET 08:00h-20:00h
Besplatna dostava iznad 39,82 EUR

SAVJETI ZA KUPOVINU ROBOT USISIVAČA

SAVJETI ZA KUPOVINU ROBOT USISIVAČA

Kako bismo vam pomogli pronaći najbolji izbor za vas, jako je bitno otkriti što je to što želite od robotskog usisivača.

Naša ponuda robotskih usisivača započinje s osnovnim robotima koji samo svakodnevno usisavaju pod, tako da to ne morate učiniti sami. Imajte na umu da ti osnovni roboti možda neće očistiti svaki centimetar vašeg doma ili da će se jednostavno isključiti kad se baterija isprazni.

Na drugom kraju spektra imate robote koji su puno napredniji. Ti roboti skeniraju sobu uz pomoć senzora, fotoaparata ili se njima može upravljati putem aplikacije.

Zato biste trebali pažljivo pregledati značajke robotskih usisivača kako biste vidjeli odgovaraju li oni vašim potrebama.

Ako to učinite, točno ćete znati što možete očekivati i uštedjet ćete još više vremena na usisavanju poda i umjesto toga posvetiti se sebi ili svojim najbližima.

ŠTO JE ROBOT USISIVAČ I ZAŠTO GA KUPITI? 

Robotski usisivač prvenstveno je pomoć u kućanstvu međutim neće preuzeti sve poslove. Koji je robotski usisivač najprikladniji za vas, ovisi o tome kako ga želite koristiti. U ovom ćemo članku objasniti što robot točno radi i što morate uzeti u obzir ako želite kupiti jedan.

HOĆE LI VAŠ KLASIČNI USISIVAČ POSTATI NEPOTREBAN?

Odmah ćemo vam odgovoriti: NE. Robot usisivač usisava pod ali, nažalost, još uvijek morate sami očistiti prašinu i prljavštinu sa stepenica, televizora, ormara, prozora i sl. Upotreba robotskog usisivača zapravo samo znači da nećete trebati koristiti svoj "klasični" usisivač tako često kao prije. Koliko dobro usisava robot, uglavnom ovisi o tome koliko je napredan.

JESU LI SVI ROBOT USISIVAČI ISTI?

Opet, ne. Postoje velike razlike između robotskih usisivača.
OSNOVNI MODEL je ono što biste kupili ako želite rjeđe usisavati, ali ipak planirate redovito proći klasičnim usisivačem kroz kuću.
Ako se odlučite za onaj s većom usisnom snagom ili SREDNJI MODEL, primijetit ćete da će vam se potreba za klasičnim usisavanjem doista smanjiti.
I ukoliko odaberete NAJNAPREDNIJI MODEL, čišćenje podova možete u potpunosti prepustiti robot usisivaču, tako da više nećete morati brinuti o tome.

ŽELITE OGRANIČITI PODRUČJE ČIŠĆENJA?

Možete pustiti robota da usisava slobodno kroz vašu kuću, ali ponekad ga možda želite držati podalje od određenih područja? Postoje različita rješenja, odnosno, načini kojima možete ograničiti područje koje robot čisti:

- Na primjer, možete postaviti virtualni zid između kuhinje i dnevne sobe. Taj  zid neće dopustiti robotskom usisivaču da napusti kuhinju dok ju u potpunosti ne očisti. Kada robot naiđe na virtualni zid, on se samo okrene, kao da je došao do normalnog zida.

Virtualni zid

- Postavite magnetsku traku. To je ravna traka koju možete, na primjer, pričvrstiti na donju stranu mekanog debelog tepiha kako se robot ne bi zaglavio.

- I za kraj, napredniji modeli imaju senzore koji ih sprječavaju da nalete na druge predmete te takvim modelima ni ne trebate ograničiti područje čišćenja.

KAKO ROBOTSKI USISIVAČ ZNA GDJE USISAVATI U VAŠOJ KUĆI?

Robotski usisivači kreću se vašom kućom na različite načine. Osnovni modeli uglavnom nemaju opciju navigacije. To znači da robot usisava nasumično po vašoj kući. Kao rezultat toga, ne postoji jamstvo da će očistiti baš svaki centimetar u kući.

Napredniji roboti imaju navigacijski sustav. Većina robota sobu "osjeća" na različite načine i mapira je, tako da će znati prepoznati gdje još moraju čistiti. Naravno, što je bolji sustav navigacije, to će robotski usisivač bolje očistiti prostor.

Robotski usisavač mapira vaš dom


MOŽE LI ROBOT OČISTITI SVE VRSTE PODOVA?

Svi robot usisivači dobro rade na tvrdim i glatkim podovima. Postoje i robotski usisivači koji čiste tepihe. To sve ovisi o pravoj kombinaciji četke i jake usisne snage.

Neki robotski usisivači prepoznaju rubove tepiha i stoga se neće na njima zaglaviti. Postoje i robotski usisivači koji mogu otkriti dodatna prljava mjesta i tamo proći par puta kako bi što učinkovitije usisali.  

Robot usisavač za tepihe

U svakom slučaju, ako imate tepih važno je da imate robot usisivač koji je za to pogodan.

KOJI ROBOT USISIVAČ ČISTI NAJVEĆE PODRUČJE?

Kvaliteta baterije je važna za veličinu područja koju će robot usisati. Baterija u cjenovno pristupačnijem robot usisivaču općenito se prazni brže nego kod skupljeg robota. Povrh toga, kada završi s punjenjem, skuplji robot vratit će se na mjesto gdje je prestao čistiti prije punjenja.

Razlika je i vrsta površine koju robot usisivač čisti. Na tepihu će se robot nositi s većim otporom i to će brže isprazniti bateriju.

ŠTO JE „PAMETAN“ ROBOT USISIVAČ?

Robot usisivače nazivamo "pametnima" ako imaju WiFi vezu. To omogućuje upravljanje robotom pomoću vašeg telefona. U nekim slučajevima možete daljinski programirati robotski usisivač, pa će on čak i raditi svoj posao kad vas nema kod kuće. Zar nije fora?

Upravljanje putem aplikacije
Neki usisivači robota imaju i kamere. Slike možete gledati putem pametnog telefona da biste vidjeli što se događa u vašoj kući. Ove pametne funkcije možete pronaći jedino na naprednijim modelima robot usisivača.

Robot usisavač s kamerom

POSTAVITE VLASTITI RASPORED ČIŠĆENJA?

Želite li da robot usisivač automatski čisti u određeno vrijeme? U tom se slučaju odlučite za robotski usisivač s opcijom programiranja. Neki od modela se mogu programirati za čak svih 7 dana u tjednu.

Na taj način možete biti sigurni da se pod čisti kada to želite, bez da morate biti prisutni u kući i sami aktivirati robot. Osnovniji robotski usisivači uglavnom se ne mogu programirati, ali takve modele jednostavno i brzo možete uključiti kada želite da čiste.

KAKO PUNITI ROBOT USISIVAČ?

Osnovni robotski usisivači pune se na kabel za punjenje. Spojite ga na kabel kada je baterija prazna i ti roboti uglavnom ostaju na onom mjestu u kući gdje im se baterija isprazni. Skuplji robotski usisivači koriste stanicu za punjenje.

Ovisno o modelu, postoje 2 moguće opcije:

- Robotski usisivači koji se prestaju s radom kad im se baterija isprazni. Oni se zaustave na mjestu su se ispraznili i morate ih sami postaviti na stanicu za punjenje.

Stanica za punjenje robotskog usisavača
- Ostali robotski usisivači se sami vraćaju na stanicu za punjenje kada se baterija isprazni. Ukoliko se odlučite za najnapredniji robot, on će se također sam vratiti natrag na stanicu za punjenje, a nakon što se napuni nastavit će s čišćenjem.

IDEALAN ROBOTSKI USISIVAČ ZA ALERGIČARE

Ako patite od alergija onda je važno da u kući imate čist zrak. Jedan od načina da se to postigne je usisavanje kuće usisivačem koji je opremljen dobrim filterom. HEPA 13 ili 14 filter je najprikladniji za alergičare. Filter će uhvatiti fine čestice prašine, pelud i alergene u spremnik kako ne bi ponovno završili u sobi.

Robot usisavač za alergičare
Nakon usisavanja samo izvadite spremnik, ispraznite ga i ponovno vratite u robot usisivač. Toliko jednostavno!

ŠTO OČEKIVATI OD ROBOT USISIVAČA?

Kako se robotski usisivači razlikuju jedan od drugoga i kako odabrati idealan robot za vaše kućanstvo? Koji vam robotski usisivač najbolje odgovara ovisit će o vašim željama, očekivanjima i kućanstvu.
Pročitajte ove savjete prije kupovine i nećete se suočiti s neugodnim iznenađenjima, a robot usisivač vas sigurno neće razočarati.

DOBAR, BOLJI, NAJBOLJI
Kao što je spomenuto, robotski usisivači izuzetno se razlikuju jedni od drugih. Te su razlike uglavnom u mogućnostima koje robot ima i u rezultatima čišćenja nakon usisavanja. Ako unaprijed dobro znate što možete očekivati od robotskog usisivača, šansa da budete zadovoljni kupnjom je veća.
Robot usisivače postupno dijelimo prema uvjetima: dobri, bolji i najbolji kako biste znali što možete očekivati od robotskih usisivača, a što ne.

Berta je za vas isprobala razne robot usisivače i podijelila ih u 3 skupine da vam bude lakše u potrazi.

1. DOBAR
Ponuda započinje dobrim robotskim usisivačima, odnosno to su osnovni robotski usisivači. Usisavaju pod i zapravo su tu da vam uskoče u pomoć kada ste u velikoj stisci s vremenom.  
Imajte na umu da se ti osnovni roboti često nasumično kreću kroz kuću i tako ponekad preskaču dijelove koje treba očistiti. Uz to, nije moguće kontrolirati robota niti ga postaviti putem mobilne aplikacije, a često se zaustave na licu mjesta kada im se baterija isprazni.
Također, cijena je niža od cijene boljih robota.

2. BOLJI
Bolji robotski usisivači imaju malo opsežnije karakteristike. To ćete najprije primijetiti po načinu čišćenja i punjenja baterije. Imaju opciju navigacije i čiste sistematičnije. Zbog toga je manje vjerojatno da će robot nasumice čistiti prostor u kojem se nalazi.
Uz to, ovi robot usisivači se sami vraćaju na baznu stanicu kada im je baterija gotovo prazna. Stoga, tražite li nešto više od povremenog nasumičnog čišćenja i mislite da je važno da se robot sam vrati nazad na baznu stanicu, onda je bolji robotski usisivač pravi izbor za vas.

3. NAJBOLJI
Najbolji robotski usisivači imaju najopsežnije specifikacije i mogućnosti. Skeniraju prostor senzorom, kamerama ili su u potpunosti kontrolirani putem mobilne aplikacije.
Primjerice, neki roboti neprestano skeniraju prostor i uočavaju prepreke prije nego što nalete na njih. Kada su roboti prazni, vraćaju se na baznu stanicu i nastavljaju kad se baterija napuni.

„VIŠE NIKADA NE MORAM USISAVATI!“
Odmah ćemo biti iskreni i reći da, nažalost, to nije istina. Bez obzira na to koliko je robot usisivač napredan, nikada neće doći do podnožja, stepenica, prozorske daske, iza radijatora, i drugih teže dostupnih mjesta.
Za takve stvari trebat će vam vaš klasični usisivač. Robotski usisivači vam omogućavaju da klasične usisivače ne morate koristiti tako često i da vam uskoče u pomoć kada zaista nemate vremena.

Osim toga, ovisno o stvarima u vašem domu, ponekad ćete trebati sami pripremiti sobu za rad robot usisivača. To znači da neke veće prepreke trebate ukloniti sa strane.

DLAKE KUĆNIH LJUBIMACA, ALERGIJE, TEPIH ILI MOGUĆNOST PRANJA PODA

Robot usisavač idealan za kućne ljubimce
Imate li kućne ljubimce, jeste li alergični, imate kuću punu tepiha ili želite da robotski usisivač i pobriše pod? Bitno je da i te stavke uzmete u obzir prilikom kupnje robotskog usisivača. Nisu svi roboti prikladni za svaku situaciju, a sve ovisi što želite da robotski usisivač učini za vas i što robot mora zadovoljiti?KAKO ODRŽAVATI ROBOT USISIVAČ?

Ako redovito koristite robot usisivač, preporučujemo vam da dobro pazite na njega. To znači da redovito čistite senzore i filtar te čistite ili zamjenjujete četke i kotače. To je vrlo važno za životni vijek vašeg robotskog usisivača. U ovom članku Berta objašnjava zašto biste to trebali učiniti, koliko često da to radite i kako.
OČISTITE SENZORE I LASERE
Robotski usisivači koriste se različitim senzorima za snalaženje u kući. Budući da se robotski usisivač kreće po podu, ti se senzori u jednom trenutku zaprljaju. Ta prljavština remeti signale te bi zbog toga bi robota usisivač mogao iznenada pasti niz stepenice ili se vrtjeti u krug.

Nemojte strahovati, robot za usisavanje nije slomljen već je samo vrijeme za čišćenje senzora ili lasera. Kako to učiniti možete pročitati u nekoliko jednostavnih koraka u ovom članku.

ISPRAZNITE I OČISTITE SPREMNIK ZA PRAŠINU
Spremnik za prašinu u robotskim usisivačima uglavnom nije velik. Pun spremnik može uzrokovati da robot usisava manje prljavštine. Važno je isprazniti spremnik za prašinu svaki put kada usisavate kako biste održali dobre performanse usisavanja.

Osim toga, potrebno je detaljnije očistiti spremnik za prašinu jednom mjesečno. To možete učiniti suhom ili mokrom krpom, nakon čega robot svakako morate u potpunosti osušiti. U suprotnom će se prašina zalijepiti za spremnik.
Spremnik robot usisavač

ODRŽAVANJE FILTERA
  • OČISTITE FILTER
Neki robotski usisivači imaju filter. Da biste osigurali da ovaj filter nastavlja raditi svoj posao, potrebno ga je redovito čistiti. Informacije o tome kako ukloniti filter iz robot usisivača i koliko često biste ga trebali čistiti možete pronaći u svom priručniku.

Očistite filter iznad koša za smeće ili ga isperite ispod slavine. Ostavite da se filter suši 24 sata. Napomena: ne može se svaki filter očistiti vodom.
  • ZAMIJENITE FILTER
Trebali biste redovito mijenjati filter. O vrsti vašeg robot usisivača ovisit će koliko je često ta zamjena potrebna. Te podatke možete pronaći u priručniku za proizvod koji ste dobili u pakiranju.
Filter je izrađen od osjetljivog materijala i budući da neprestano skuplja i „čuva“ čestice prašine i alergene, materijal od kojeg je filter napravljen se rasteže i gubi snagu. Ako se na filteru skupio veći broj prašine i prljavštine on neće dobro raditi i čestice prašine će se lakše vraćati u prostoriju zajedno s ispušnim zrakom, a nitko to ne želi.

OČISTITE I ZAMIJENITE ČETKE
Četke robotskog usisivača skupljaju prljavštinu i prašinu s poda i usmjeravaju ju prema usisnoj četki. Budući da su ove četke stalno u dodiru s prljavštinom i prašinom, preporučujemo da ih redovito čistite. Uz neke robotske usisivače u paket može biti uključeno i posebno sredstvo za čišćenje četkica koje olakšava čišćenje.
  • SREDIŠNJA ČETKA
Ako robot za usisavanje ima središnju četku, ona se nalazi u usisnom dijelu robota. Da biste očistili središnju četku trebate ju prvo odvojiti. U priručniku možete pronaći kako to točno napraviti i koliko često.
Središnja četka

Očistite četku iznad kante za smeće. Ako su na njoj zapetljane dlačice, najbolje ih je ukloniti pažljivim rezanjem, a neke manje čestice prašine s četke možete ukloniti i suhom krpom.
  • BOČNE ČETKICE
Da biste očistili bočne četkice, prvo ih odvojite od robotskog usisivača te uklonite većinu nečistoće iznad kante za smeće. Jeste li uz robot usisivač dobili i sredstvo za čišćenje četkica? Odlično, upotrijebite ga da temeljito očistite četke i po potrebi pročešljate dlačice.
Bočne četkice

Niste dobili sredstvo za čišćenje četkica, ali ima zapetljanih dlačica u bočnim četkama? Nema problema, samo ih pažljivo oslobodite. Bočne četke zamjenjujte često, isto kao i središnju četku.
KOTAČIĆI I FUNKCIJA BRISANJA
  • KOTAČIĆI
Također je važno redovito provjeravati kotačiće. Zapetljanje dlake ili nečistoća između kotačića mogu poremetiti program čišćenja vašeg robota. Ako između kotača postoji nečistoća, to morate pažljivo ukloniti nožićem.

Kotač je istrošen? U nekim slučajevima možete ga sami zamijeniti. Pogledajte kako u priručniku proizvoda.

  • ROBOT USISIVAČI S FUNKCIJOM BRISANJA
Ako vaš robot usisivač ima funkciju brisanja, također morate održavati i ploču za brisanje. Dovoljno je redovito ju očistiti krpom. Možete oprati i samu krpu za pranje poda, ali morat ćete ju zamijeniti nakon nekog vremena.
Nemate krpu u blizini? Kupite novu.

OČISTITE SENZORE I LASERE ROBOTA 
Robotski usisivači koriste senzore i lasere kako bi se lakše snalazili u prostoru. Nakon nekog vremena ti će se senzori neizbježno zaprljati.

Kao rezultat toga, robot će imati problema sa snalaženjem u prostoru ili će se sudarati sa stvarima. Mogao bi čak i pasti niz stepenice.

Zato je važno redovito čistiti lasere i senzore. U ovom članku pročitajte kako to učiniti.

  • ČIŠĆENJE SENZORA
Standardni senzori smješteni su na dnu i na bočnim stranama robota. Očistite senzore suhom vatom ili štapićem za uši. Nikada nemojte koristiti vlažnu krpu ili sredstva za čišćenje jer bi to moglo oštetiti senzore.

  • ČIŠĆENJE KAMERE ILI LASERA
Neki robotski usisivači imaju kameru ili laser na vrhu, smještene uz ostale senzore. Očistite fotoaparat ili lasersku leću čistom, suhom krpom.


Nespretno vam je počistiti krpom? Za uklanjanje prljavštine i prašine upotrijebite tzv. "air duster". Nikada nemojte koristiti sredstva za čišćenje ili vodu. To može oštetiti laser ili kameru.PRVA POMOĆ ZA ROBOT USISIVAČE 

Robot usisivač čisti pod za vas, ali ponekad treba malu podršku. U ovom ćemo članku razgovarati o uobičajenim problemima s robotskim usisivačima i objasniti što sami možete učiniti da ih riješite kod kuće. Na taj ćete način dulje uživati u društvu svog malog kućnog pomoćnika.

PRILAGODITE PROSTOR ROBOTU
Robotski usisivač puno radi za vas, ali uz uvjet da prvo vi učinite nešto za njega: pripremite prostoriju.

Razbacani kablovi, gumice za kosu, ukosnice, igračke ili druge prepreke mogu otežati robotu život, ili ga čak i skratiti. Robot će se zaglaviti, stati će ili će se potpuno zablokirati. Uvijek osigurajte da na podu nema prepreka. Podignite stolice na stol i preklopite resice tepiha ispod samog tepiha.

ČIŠĆENJE SENZORA I LASERA
Ovisno o tome koliko je napredan vaš robot usisivač, on će imati razne senzore koji će mu pomoći da se snađe u kući. Senzori litice sprečavaju robota da padne niz stepenice, senzori udaljenosti osiguravaju da robot ne naleti na nešto, a senzori sudara usporit će robota kada mu prijeti sudar s nekim predmetom.

Ako robot iznenada radi stvari koje inače ne radi, senzori ili laseri su vjerojatno prljavi. Lako ih je očistiti, što će riješiti mnoge od mogućih problema navigacije.
Kako očistiti senzore i lasere pročitajte ovdje.

POSTAVITE STANICU ZA PUNJENJE
Kada robot usisivač ne može pronaći stanicu za punjenje, neće se automatski napuniti i baterija će se isprazniti. Najčešći razlog tome je što bazna stanica nema dovoljno prostora.

U priručniku koji dobijete uz robot pisat će vam koliko prostora treba biti slobodno oko bazne stanice. U nekim slučajevima je moguće da se robot nije niti maknuo s bazne stanice jer mu je tako lakše pronaći put natrag.

I BI SVJETLO
Baš kao i nama, i robotskom usisivaču treba svjetlost kako bi mogao dobro i pravilno čistiti.

Imajte na umu da senzori rade slabije pri slabom osvjetljenju. Ako želite da vaš robot usisivač čisti tijekom noći, ne zaboravite ostaviti upaljeno svjetlo. Zbog svjetlosti neće naletjeti na prepreke, pasti niz stepenice ili zaboraviti neki dio prostorije.

ORMARIĆI I PRAGOVI
Ormarići i pragovi mogu predstavljati izazov za robot usisivač. Ako nema dovoljno svjetla u prostoriji, robot ne može vidjeti ormarić i naletjet će na njega.
Ovisno o visini robot usisivača, tijekom čišćenja može zapeti ispod namještaja.

Previsoki pragovi također su prepreka i dovest će do toga da se robot okrene.
Ako uopće ne želite da robotski usisivač uđe ispod ormara, postavite magnetnu traku ili virtualni toranj koji će ga preusmjeriti.

BATERIJA SE SVE BRŽE PRAZNI
Svi robotski usisivači imaju baterije na punjenje. Kako vrijeme prolazi tako njihova kvaliteta opada, baš kao što se to događa, na primjer, na mobitelu.

Stalo vam je da bateriju očuvate što dulje? Odaberite robotski usisivač s Li-ion baterijom koja je najkvalitetnija i najdulje traje.

SNAGA USISAVANJA SE SMANJUJE
Robotski usisivači imaju relativno mali spremnik prašine u odnosu na klasične usisivače. Preporučuje se pražnjenje spremnika za prašinu nakon svakog usisavanja. Tako će robot imati praznog prostora za skupljanje što više prašine kad ga budete ponovno koristili.

Ako robot treba usisati više od 100 četvornih metara u vašoj kući, pažljivo pogledajte kapacitet njegovog sakupljanja. Što je veći spremnik za prašinu, to će robot usisivač dulje moći usisavati.


 5 SAVJETA ZA VAŠ ECOVACS ROBOT USISIVAČ


Vjerojatno jedva čekate da počnete koristiti Ecovacs robot usisivač. Zato vam Berta daje nekoliko praktičnih savjeta o njegovom postavljanju, korištenju i održavanju. Na taj način, ne samo da možete odmah započeti, već ćete i dugo uživati u svom Ecovacs robot usisivaču.

1. PRIPREMITE PROSTORIJU

Kako biste Ecovacsu omogućili da što bolje radi svoj posao, važno je pripremiti prostoriju.

- Baznu stanicu robot usisivača postavite na ravan pod i uz ravan zid. Bitno je da osigurate oko bazne stanice najmanje 1 metar slobodnog prostora s prednje i bočne strane.
- Očistite pod od predmeta kao što su čarape, ukosnice, igračke, mačja posuda za hranu, i sl.
- Uklonite i sve kabele s poda.
- Imate li tepih s dugim resicama? Podmetnite rese ispod tepiha.
- Upotrijebite Ecovacs magnetne trake za ograničavanje radnog područja usisavača.

2. PROVJERITE WIFI VEZU
Ecovacs robotski usisivač može se povezati na WiFi* mrežu u vašem domu pa samo provjerite je li WiFi uključen i radi neometano.

*Svi Ecovacs robot usisavači funkcioniraju na 2.4GHz WiFi mreži

3. INSTALIRAJTE I POVEŽITE
Imate li Ecovacs kojim možete upravljati putem pametnog telefona? Super, prvo biste trebali instalirati aplikaciju i potom preko nje povezati svoj Ecovacs robot usisivač. Kako to učiniti možete pročitati u članku sa savjetima.

4. PRODUŽITE ŽIVOT BATERIJE
Vaš Ecovacs za rad koristi bateriju na punjenje. Normalno je da se vijek trajanja baterije smanjuje nakon nekog vremena. Zato Berta ima nekoliko korisnih savjeta za produljenje vijeka trajanja baterije:

- Spremite Ecovacs na baznu stanicu kada ga ne koristite.
- Usisivač i baznu stanicu držite podalje od izravne sunčeve svjetlosti i topline.
- Uklonite bateriju ako neko vrijeme ne koristite Ecovacs.
- Napunite Ecovacs što je prije moguće nakon što se baterija isprazni.
- Održavajte Ecovacsove četke čistima.
- Važno je redovito čistiti četke i kotačiće vašeg Ecovacs usisivača. Kako to učiniti možete pročitati u članku sa savjetima 

5. ODRŽAVANJE
Da biste osigurali dobar, dug životni vijek za Ecovacs robot usisivač važno je pravilno ga održavati. Na primjer, robot usisivač ima manji uređaj za usisavanje prašine od uobičajenog usisivača. Zbog toga je važno isprazniti spremnik prašine nakon svakog čišćenja.

Također biste trebali redovito čistiti filter i četke. Time osiguravate da zrak koji se izbacuje ostane čist i da se četke nastave glatko kretati.

I na kraju, ne zaboravite održavati senzore i laser čistima. Svaka nečistoća na laseru i senzorima može uzrokovati probleme s navigacijom.

MIJENJANJE DIJELOVA:

DIO:                                                                                     ZAMIJENITI NAKON*

Četka 6-12 mjeseci
Baterija 12-18 mjeseci
Filter 1-3 mjeseca


*OVISNO O UPORABI
Koliko često morate mijenjati dijelove ovisi o uporabi. Koristite li robot da usisava svaki dan ili ga koristite samo povremeno? Postoji li puno prostirki ili tepiha koje vaš robot redovito mora pokrivati?

Obavezno redovito provjeravajte dijelove kako biste ih mogli na vrijeme zamijeniti kada za to dođe vrijeme.

 

Za sva dodatna pitanja, Pitajte Bertu!

Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja

Što pretražujete?

Vaša košarica