PRATITE SVOJU POŠILJKU
KONTAKTPON-PET 08:00h-20:00h
Besplatna dostava iznad 39,82 EUR

Sušenje robe - 5 stvari koje sigurno niste znali!

Sušenje robe - 5 stvari koje sigurno niste znali!
Otkrijte kako osušiti rublje u rekordnom roku (uštedite i vrijeme i novac).

Problem sušenja robe nije rezerviran samo za zimski period. Jeste li ikad sprintali brže od Bolta da pokupite rublje iz dvorišta dok padaju prve kapi ljetnog pljuska? Ili dekorirali radijatore i kupaonicu sa raznim komadima rublja jer sušilo za robu je premalo, a odjeće je previše...
Pa kombiniraj pranje po prioritetima: što je hitno za pranje (donje rublje, čarape, odjeća za posao), što može još malo pričekati (trenirke, pidžame, posteljina), što možemo još malo nositi, koliko mjesta je na sušilu, koliko stvari stane na radijatore... i tako svaki dan...

Ponekad nemamo druge opcije nego sušiti odjeću u zatvorenom. Ali koliko je to zapravo sigurno za naše zdravlje i kvalitetno za odjeću?
Donosimo 5 stvari o sušenju robe koje sigurno niste znali, a bitne su za zdravlje i odjeću.


5 stvari koje trebate znati dok sušite robu u zatvorenom prostoru


1. Izbjegavajte sušila stavljati u spavaće i dnevne sobe

Gdje sušiti robu? Tamo gdje nam najmanje smeta! Spavaća soba i dnevni boravak su nam top destinacija za sušenje. Ipak, ne bismo smjeli tamo sušiti rublje jer zbog vlage koja se ispušta iz rublja, a ostaje u prostoru, možemo razviti respiratorne probleme. A da ne spominjemo ostatke omekšivača i deterdženata koji također isparavaju, a štetni su za naše zdravlje.
To su prostori gdje provodimo najviše vremena i trebamo ih koristiti za nas, a ne za sušenje.

2. Zaboravite na radijatore

Na radijatore ni ne pomišljajte! Da, i nama se steglo srce od te pomisli jer čarape se najbolje suše tamo! A tek traperice... Nažalost, sušenje na radijatoru nije pametno iz više razloga.
Vlažno rublje može oštetiti radijatore (pogotovo metalne) jer zbog vlage može nastati hrđa. Hrđa se može širiti te radijator više nije toliko učinkovit kao prije. A ne želimo ni pomisliti da nam na odjeći ostane mrlja od hrđe.

Topli radijatori mogu brzo osušiti rublje, ali to također znači da u prostor isparavaju veliku količinu vlage. Dobro znamo tko najviše voli kombinaciju topline i vlage - plijesan! Dakle, stvaramo idealne uvjete za razvoj plijesni koje se teško riješiti iz bilo kojeg prostora.

Visoka temperatura radijatora može i oštetiti neke vrste tkanina, naročito one osjetljivije. A da ne spominjemo sitnu prašinu koja se voli zavući u otvore ili iza radijatora, a može ostati na odjeći.

3. Vlaga, plijesan, neugodni mirisi

Vrijeme je da se dotaknemo i vlage koja nastaje sušenjem.

Odjeća sušenjem ispušta sav višak vlage u prostor u kojem se suši te se tamo zadržava, a mi taj vlažan zrak udišemo. Već smo spomenuli da je udisanje vlage i ostataka deterdženata i sl. štetno za dišni sustav.

Vlaga i toplina su tijekom sušenja u zatvorenom prostoru neizbježni. Međutim i vrijeme kao da je stalo! Kako u zatvorenim prostorima nema protočnosti zraka, a količina vlage je velika, vrijeme koje je potrebno za sušenje robe je dulje, a naši živci sve kraći.

Što dulje vlažno rublje ostaje u prostoriji koja nema protočnost zraka ili je ona vrlo mala, dosta često odjeća užegne odnosno stvori se neugodan miris od vlage u zraku. I što onda? Prati ispočetka?

4. Obična sušila

Na tržištu već dulje vrijeme u ponudi možemo naći metalna i plastična sušila, i to u raznim bojama i veličinama.

Zidno, podno, viseće, rolo, harmonika, okomito, sušilo za kadu, nema čega nema i u toj lepezi ponuda zasigurno možemo naći ono koje savršeno stane u naš prostor. Međutim, opet ne rješavaju problem vlage, hrđe i vremena potrebnog da se odjeća osuši.

Nekada je sušilo premaleno. Kupimo veće ili dva komada - nemamo mjesta u stanu/kući. Nakon nekog vremena žice popuste, metalna sušila počnu hrđati, a odjeća za sušenje je još uvijek tu. Ima li kraja ovoj sagi?

5. Električno sušilo za rublje
Sušilo koje 50% brže suši odjeću, rješava vlagu, neugodne mirise i plijesan te štedi ne samo vrijeme već i novac!
Električno sušilo za robu
Oblika je kao i obično kompaktno sušilo, ali u svom podnožju ima mali električni sistem koji uzima zrak iz prostorije i gura ga kroz male otvore te ga tako ravnomjerno raspršuje po odjeći.

Zrak koji se raspršuje nije vruć već svjež te je vrlo nježan i prema najosjetljivijoj odjeći. 
Vlage nema te možete odjeću sušiti u bilo kojoj prostoriji u kući!

Mi na Berti smo oduševljeni, a da previše ne duljimo, sve detalje o načinu rada, sušenja te ono najbitnije: cijenu, možete pogledati ovdje.

Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja

Što pretražujete?

Vaša košarica