PRATITE SVOJU POŠILJKU
KONTAKTPON-PET 08:00h-20:00h
Besplatna dostava iznad 39,82 EUR

5 ključnih razloga zbog kojih je parno čišćenje idealno rješenje za svako kućanstvo

5 ključnih razloga zbog kojih je parno čišćenje idealno rješenje za svako kućanstvo
Jeste li jedna od onih koja nema puno vremena, voli čist i organiziran dom, a MRZI čišćenje?
Ja sam definitivno ta! Rješenje sam našla u parnom čistaču!

U stalnoj potrazi za najefikasnijim i najbržim načinom čišćenja, isprobala sam vjerojatno sve što postoji na tržištu. Danas,  više nego ikad, police su preplavljene raznim deterdžentima, kemikalijama, dezinficijensima, za jednu površinu treba jedan čistač, za drugu neki drugi, s prvim skidaj masnoće, s drugim dezinficiraj i opet na kraju nikad nisam bila zadovoljna rezultatom. 

O cijenama svih tih kemikalija ne moramo ni govoriti. Rasponi su ogromni i uopće ne znam kako prepoznati je li jeftinije jednako učinkovito kao skupo ili je obrnuto. Ako ste od onih koji se brinu i o očuvanju okoliša i ciljate na bio proizvode, tada su cijene još nešto više!

Pored svega toga, izazov  je i gdje  smjestiti ili skloniti sve te preparate. Pogotovo za nas koji imamo obitelji i malu djecu – želimo im pružiti čist dom a s druge strane  zaštiti ih od raznih kemikalija i učiniti ih nedostupnima. 

A onda sam osmislila Nusteam- najbolji ručni parni čistač!

 

Što razlikuje parno čišćenje od ostalih?

Parno čišćenje zasniva se na tzv. termalnom šoku koji učinkovito ubija viruse, bakterije i ostale mikro organizme. Naime u vrlo kratkom vremenu vruća para dezinficira površine, a zbog snage pare i topline možemo biti sigurni da je to mjesto uistinu dezinficirano.

Kod drugih čistača – poput raznih sprejeva i sličnog puno je duže vrijeme da se mikro organizmi ubiju i uvijek postoji šansa da nešto nije u potpunosti dezinficirano. 

Mnoga mjesta u kućanstvu uz pomoć Nusteam ručnog parnog čistača postaju besprijekorno čista jer para uklanja i tvrdokorne mrlje. A čini i više od toga: grinje, plijesan, bakterije, pelud i drugi alergeni, kao i svakodnevna prašina i nečistoća, mogu nevidljivo živjeti na vašim podovima, zavjesama i presvlakama. Srećom, moćno, ali nježno čišćenje parom uklonja klice i bakterije kako bi se doista duboko očistilo i zaštitilo zdravlje i dobrobit vas i vaše obitelji.

Možemo zaključiti da parno čišćenje ima 3 u 1 rješenje: podiže/otapa prljavštinu, čisti i dezinficira površinu!

ručni parni čistač Nusteam

Parni čistači su idealni za čišćenje podova, prozora, pećnica, štednjaka, tuševa, pločica, fuga i sličnih površina, kao i za čišćenje teško dostupnih mjesta.

Mjesta koja nakon nekog vremena, a zbog nedostupnosti (sjetite se uglova/kuteva), budu prljava – vrlo lako se čiste s nastavcima na višenamjenskim parnim čistačima.

Parni čistači također pomažu u otklanjanju kamenca, a idealno je kada se parni čistač  koristi u kombinaciji s alkoholnim octom. Tada para postiže maksimalan učinak u otklanjanju kamenca.

Koje su prednosti korištenja parnog čistača:

 • 100% dezinfekcija površina
 • Suha para s temperaturom preko 100°C je ekološka i prirodna metoda za čišćenje prljavštine. Bitno je da proizvod ima konstantno vruću paru. To znači da para 95-96% mora biti suha to jest da što manje vode izlazi van. 

  Tada možemo pričati o optimalnom radu parnog čistača.

 • Uz parno čišćenje štedimo na potrošnji vode
 • Kod kvalitetnih parnih čistača korištenje vode je minimalno što nije slučaj kod visokotlačnih perača. Naime kod visokotlačnih perača snaga vode je važna za čišćenje dok je para korisnija kada je u pitanju prljavština – puno je brže i štedljivije otapa! Parni čistač daleko je manje opasan za oštećenja površina od visokotlaćnih čistača. Tako da možemo zaključiti da čišćenjem s parom štedimo vodu. 

 • Osjetljive površine se najbolje čiste parom
 • Visoka temperatura pare u kombinaciji sa raznim nastavcima za parno čišćenje omogućuju da se i nedostupna mjesta sa lakoćom počiste. Zbog suhe pare parno čišćenje isto se može koristiti za čišćenje električnih komponenata, upravljača i sl.

  Para ne radi samo na površinama gdje isključivo kemijski preparati mogu skidati prljavštine. Para je idealna za korištenje na prirodnim materijalima – kamen! Prirodni proizvod kamen se najbolje može počistiti sa parom!

 • Minimalno korištenje kemikalija
 • Kod parnog čišćenja smanjuje se korištenje kemikalija za 80% za razliku od klasičnog čišćenja. Zbog toga što se ne koriste kemijska sredstva ili se koriste vrlo malo, nema opasnih otpadnih voda.

  Čišćenje parom je idealno rješenje za kućanstva, ali isto tako i za tvrtke koje ciljaju svoje poslovanje uskladiti sa cirkularnim ili kružnim ekonomskim načelima, a to je da ne proizvode otpad! Para nije opasna za korisnika niti za ukućane/zaposlenike.

 • Financijska ušteda za kućanstvo
 • Kada zbrojite troškove kućanstva koje se izdvajaju za deterdžente i ostale proizvode za čišćenje, kupovina parnog čistača je ušteda! Osim uštede na kupovini korisnik/firme mogu vidjeti uštede u satima rada, manjoj količini vode koja se troši na čišćenje, manja oštećenja površina, manje kemikalija, manje štetnog otpada, a puno bolje rezultate čišćenja.

  Najbolji parni čistač

  Ostavite komentar

  Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja

  Što pretražujete?

  Vaša košarica